facebook

Блог 1 серпня 2018 р.

Що краще: пральний порошок або гель для прання?


На сьогоднішній день перед господинями постає складний вибір при купівлі засобів для прання. Полиці супермаркетів із побутовою хімією переповнені пральними порошками та гелями для прання для тканин різних типів і кольорів. Велика кількість засобів для прання змусили багатьох замислитися над питанням: «А що краще: пральний порошок або гель для прання?» Для того, щоб відповісти на це запитання, ми проведемо порівняльну характеристику засобів для прання й розглянемо їхні властивості.

Порівняльна характеристика прального порошку та гелю для прання

  • Температурні умови

Як відомо, пральні порошки та гелі для прання містять Ензими, які ефективно видаляють різні білкові забруднення. Особливість Ензимів полягає в тому, що вони діють при температурі води до 60 °С, а при температурі вище – вони руйнуються. У складі прального порошку Ензими знаходяться в захисній оболонці, яка зберігає їхні властивості навіть при високих температурах води, а у складі рідких засобів для прання вони перебувають у гелеподібному стані, тому діють при температурі води до 60 °С.

  • Ступінь забруднення

Вміст більшої кількості активних компонентів дозволяє пральному порошку легко справлятися з сильними забрудненнями. Якщо Ви просто хочете освіжити зовнішній вигляд одягу, то краще скористатися гелем для прання.

  • Тканини

Делікатні тканини (шерсть, шовк, синтетичні й змішані волокна, трикотаж і т.д.) краще довірити гелю для прання, він м’яко впливає на тканину та очищує її навіть у прохолодній воді, при цьому зберігає колір виробу й не зашкоджує структурі волокон тканини. Для отримання максимального ефекту прання, вироби з бавовни та льону краще прати порошком.

  • Частота використання

Для щоденного або частого прання одягу ідеально підійде гель для прання, бо, на відміну від прального порошку, він містить менше активних компонентів і більш м’яко впливає на тканину, зберігаючи структуру волокон. Часте прання порошком може негативно позначитися на вигляді тканини та з часом речі швидше зношуються.

  • Прання без слідів

При температурі води 30-40°С, гранули прального порошку можуть розчинятися протягом всього циклу прання, набагато важче їх розчинити, якщо пральний порошок став грудками. Таким чином, складніше вимити з волокон тканини частки, які не розчинилися у воді, і як наслідок, на одязі залишаються сліди. До того ж, до складу прального порошку часто входять електроліти, які також можуть бути причиною появи слідів на одязі.
Гель для прання – це рідина, у якій немає частинок, здатних застрягти між волокнами тканини. Отже, після його використання на одязі не залишається слідів.

  • Дозування

Якщо пральний порошок зазвичай насипають «на око» у відділ основного прання, то ковпачок пляшки гелю для прання виступає як дозатор і можна безпомилково відміряти необхідну кількість рідкого засобу.

  • Зберігання

Гель для прання зберігати значно зручніше, адже він знаходиться в пляшці та щільно закривається кришкою, у той час як пральний порошок після відкриття, у більшості випадків, знаходиться відкритим і може висипатися.

Так що ж краще: пральний порошок або гель для прання?
Проаналізувавши всі особливості засобів для прання, можна сміливо зробити висновок, що в будинку необхідно мати як гель для прання, так і пральний порошок. Тільки комбінування/чергування застосування цих засобів допоможе надовго зберегти чистоту, зовнішній вигляд і структуру волокон тканини.

<< Назад

Блог
01.12.2023

Универсальное моющее средство ТМ "SAMA"

З 01 грудня 2023 р. розпочато виробництво Крему універсальнго для чищення "Лимон" під торговою маркою "SAMA".

Детальніше>>


20.11.2023

Универсальное моющее средство ТМ "SAMA"

З 20 лситопада 2023 р. розпочато виробництво Універсального засобу для догляду за меблями «Поліроль-антипил» ТМ "SAMA".

Детальніше>>

01.11.2023

Универсальное моющее средство ТМ "SAMA"

З 01 листопада 2023 р. розпочато виробництво Кисневого відбілювача під торговою маркою "SAMA".

Детальніше>>


01.10.2023

Универсальное моющее средство ТМ "SAMA"

З 1 жовтня 2023 р. розпочато виробництво Універсального очищувача з запахом лимона під торговою маркою "SAMA".

Детальніше>>


01.09.2023

Универсальное моющее средство ТМ "SAMA"

З 1 вересня 2023 р. розпочато виробництво нових видів продукції у флаконах масою 1250 г. під торговою маркою "SAMA".

 

Детальніше>>